Licht-ontvlambare en brandbare vloeistoffen

Licht-ontvlambare en brandbare vloeistoffen

Het pompen van licht-ontvlambare en brandbare vloeistoffen vraagt om een veilige en betrouwbare vatenpomp. Vrijkomende dampen kunnen een explosief mengsel vormen met de omgevingslucht en tot ontsteking komen. Het toepassen van de juiste pomp kan het verschil maken tussen veilig en onveilig werken.

Bumax heeft een uitstekend assortiment samengesteld met explosieveilige vatenpompen, geschikt voor het veilig verpompen van licht-ontvlambare en brandbare vloeistoffen uit 200-litervaten en IBC's.

Het assortiment is onderverdeeld op basis van de licht ontvlambare vloeistoffen:

Oplosmiddelen - bijvoorbeeld ethanol, butanol, isopropanol, kerosine, methanol en petroleum

Explosiegevaarlijke vloeistoffen - bijvoorbeeld aceton, geconcentreerd mierenzuur, ethylacetaat, butylacetaat, geconcentreerd azijnzuur, tolueen en styreen. 

Daarnaast hebben wij een extra categorie toegevoegd voor de RESTLEDIGING van licht ontvlambare vloeistoffen uit vaten en IBC's; omdat iedere druppel waardevol is.

Maak uw keuze uit bovenstaande categorieën of neem contact met ons op voor een deskundig advies. Onze specialisten zijn telefonisch bereikbaar via 078-625 52 10 of via email, info@bumax.nl of via onze contactpagina.