Milieuvriendelijk geconditioneerde Bumax brandwerende opslagsystemen conform PGS15

17-05-2017

Bumax B.V. is innovatief en steeds op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, ook op het gebied energiebesparing bij de gekoelde opslag van gevaarlijke stoffen. Door de oplopende energiekosten en de ontwikkelingen in het milieu is het verloren laten gaan van gekoelde lucht niet verantwoord. Onlangs heeft Bumax een vooruitstrevend project geleverd met brandwerende opslagsystemen voorzien van milieuvriendelijke koelinstallaties. Nieuwe technieken zijn toegepast om de ingebrachte energie niet verloren te laten gaan. 

Tegenstrijdige voorwaarden bij de opslag van gevaarlijke stoffen

Bij de opslag van gevaarlijke stoffen volgens de PGS15 moeten soms tegenstrijdige voorwaarden gecombineerd worden. De klant stelde als voorwaarde: een binnenklimaat van 5°C en een luchtverversing van 1.000 m³ per uur. De opgeslagen gevaarlijke stoffen zijn licht-ontvlambaar, waardoor op de binnenruimte een ATEX zonering van toepassing is. De elektrische componenten zoals verlichting en verdampers zijn explosieveilig uitgevoerd. 

De standaard oplossing om gebruik te maken van een explosieveilige koelinstallatie, in combinatie met een explosieveilige ventilator, zou een enorme verspilling van energie opleveren. De gekoelde lucht uit de koelinstallatie zou direct worden afgevoerd en verloren gaan.

Milieuvriendelijke oplossing

Gekozen is om de brandwerende opslagsystemen uit te voeren met een explosieveilige installatie welke de gekoelde lucht hergebruikt om de vers ingebrachte lucht te koelen. De installatie bied de mogelijkheid om minimaal 500 m³ per uur te verversen en is zelfs leverbaar met een capaciteit tot 12.000 m³ per uur. Door het gebruik van deze installatie wordt tot 90% van de ingebrachte energie hergebruikt.

Brandwerendheid volgens PGS15

Onze brandwerende opslagsystemen zijn 60 minuten brandwerend volgens de PGS15. Uiteraard beweren wij dit niet zelf, maar is dit beoordeeld en vastgesteld door brandlaboratorium Peutz

Alle Bumax brandwerende opslagslagsystemen worden standaard geleverd met de Samenvatting van Onderzoek Brandwerendheid, behorend bij het geleverde model. Hiermee wordt de conformiteit aan de PGS15 aangetoond en bent u als gebruiker verzekerd van de juiste brandwerende opslagvoorziening.

Wilt u meer informatie over deze of andere oplossingen volgens PSG15? Bel ons op 078 - 625 52 10 of mail naar info@bumax.nl

 

 

 

Terug naar overzicht